<< index
0088 Dönges II
Köln, 2003, b&k+ Arno Brandlhuber & Asterios Agkathidis, Markus Emde, Martin Kraushaar; Piotr Brzoza
Planung für einen Büro- und Gewerbebau in unmittelbarer Nachbarschaft des Projektes „Dönges I“. Die beiden ersten Geschosse werden aufgrund des kontaminierten Baugrunds als Parkhaus genutzt. Zur Optimierung der verfügbaren Nutzflächen ist die Erschliessung als skulpturales Element zwischen den beiden, oberhalb der Parkebene liegenden, Bauteilen angeordnet.
Plan for an office and commercial building in the immediate vicinity of the "Dönges I" project. Due to contaminated building grounds, the first two stories are used as a parking place. To optimize the areas available for use, the stairs and elevators have been arranged as a sculptural element between the two structural elements situated above the parking levels.